KG_HQ_framsida2.png

Om oss

Kransens Gummi är en av landets främsta däckgrossister, det anser i alla fall vi och är övertygade om att du som företagskund kommer att uppleva detsamma. Med vår kunskap och personliga service hjälper vi dig som företagare att hitta vad du behöver.

Via oss hittar du som driver däckverkstad, fordonsverkstad, bilhandel eller åkeri allt du kan tänkas behöva: sommar- och vinterdäck, fälgar, slangar, tillbehör och maskiner. Oavsett om det är för personbil, lastbil eller arbetsmaskin. Du hittar även reservdelar och tillbehör till bilar och övriga motorfordon hos oss.

Hittar du inte vad du söker i vår e-handel är vi aldrig längre än ett telefonsamtal bort för rådgivning. Kransens Gummi är en fristående däckgrossist och våra råd är därför inte baserade på specifika märken, vi försöker hitta det bästa för dig utifrån dina behov och vårt breda sortiment. 

 

Snabba leveranser

Vi tar ansvar för hela leveranskedjan och med vår egen fordonsflotta levererar vi snabbt din beställning från vårt lager. Vi levererar upp till två gånger dagligen i Storstockholm, Mälardalen och östra Sörmland.

Till resten av Sverige skickar vi varor samma dag. Vi använder oss av välkända fraktbolag, och utgår från vårt lager i Trosa.
 

Välkända varumärken

Hos oss hittar du produkter från alla de ledande varumärkena för däck, fälg, slang, bildelar och tillbehör. Du kan vara trygg med att det du köper håller hög standard och att du kan hitta allt du behöver hos oss, utan att behöva leta hos flera olika grossister. 

 

Verkstäder och administrativa tjänster

Utöver vår däckgrossistverksamhet inom däck- och fordonsbranschen har vi ett antal egna däckverkstäder. Där får du som kund hjälp med det mesta från att byta däck till AC-service, däckreparationer, däckbalansering, hjulinställning och bilservice. Vi har också hjultvätt och däckförvaring på däckhotell.

Från våra egna verkstäder får vi en ökad förståelse för vad en däckverkstad behöver, det gör oss till en ännu bättre däckgrossist för våra kunder. 

Genom våra egna verkstäder har vi på Kransens Gummi lärt oss vad som krävs för att framgångsrikt driva däck- och fordonsverkstäder. Därför erbjuder vi administrativa tjänster och hjälp med att utveckla din verkstad. Du som är verkstadsägare kan ta vår hjälp med: 

•    Bokföring/bokslut
•    Budget och resultatuppföljning 
•    Affärsutveckling. 
 

Vår historia

Kransens Gummi är ett familjeföretag som idag ägs av Eva och Jacob Lamberg. Företaget involverar också Eva och Jacobs söner, Henrik, Oscar och Alexander.

1992 - Evas pappa Lars Kraft, med förflutet hos Continental och Bridgestone, startar företaget Trosa Däckkonsult AB (TDAB), Han börjar som konsult men inom några år äger han helt eller delvis flera däckverkstäder.

1994 - Bolaget Kransens Gummi AB förvärvas. Detta bolag startades av Bo Johansson och var från början en däckverkstad vid Midsommarkransen. Sedan utvecklades det till en däckimportör och grossist i Nykvarn. Bolagen slås ihop och
TDAB & Kransens Gummi AB bildas. 

1994 - Jacob Lamberg börjar jobba i företaget som ekonomiansvarig.

1996 - TDAB & Kransens Gummi flyttar till Vagnhärad och startar Trosa Däckmarknad i samma fastighet.

1999 - Eva Lamberg börja jobba som ekonomiansvarig. 

2001 - Jacob Lamberg blir VD.

2003 - TDAB & Kransens Gummi AB säljer rörelsebolagen till Eva och Jacob Lamberg. TDAB Fastigheter blir ett rent fastighetsbolag. Kransens Gummi AB drivs vidare i nytt bolag tillsammans med dess dotterbolag.

2006 - Kransens Gummi AB flyttar till nya lokaler i Trosa.

2015 - Kransens Gummi AB köper fastigheterna från TDAB Fastigheter.

2023 - Kransens Gummi AB förvärvar Hedemora Däckservice AB i Hedemora.

Idag - Koncernen består av Kransens Gummi AB, några fastighetsbolag, ett antal helägda däckverkstäder samt en hälftenägd däckverkstad. Dessutom har koncernen ett nära samarbete med ett flertal externa däckverkstäder.